Udobnost bivanja v srcu narave

Zdravilišče Dobrna zaradi svojih naselbinskih, krajinskih in stavbnih značilnosti varujemo kot naselbinsko dediščino. Poleg virov zdravilne termalne vode, do bili zavetna lega pod vznožjem paškega hribovja, blago podnebje in bujna vegetacija, odločilni dejavniki za razcvet zdravilišča.

Nekoč Gosposka hiša, tudi Šenoa. Leta 1826 pozidana stavba je skozi desetletja gostila eminentno gospodo, ki je prihajala v zdravilišče Dobrna od daleč naokoli. V letu 2020 je ponovno odprla svoja vrata, obnovljen kot butični hotel, ki nudi udobje bivanja v trinajstih ekskluzivnih Superior, Delux in Premium sobah.

Hotel Vita je najmlajši izmed hotelov in se nahaja ob samem vstopu v kompleks zdravilišča. Pod eno streho združuje ponudbo bivanja, wellnessa, zdravstva in kulinarike in dogodkov. V času vašega oddiha vas bo navduševala čudovita okolica, energijsko poln zdraviliški park, številne peš in kolesarske poti ter lepote kraja in njegove okolice.

Vila Higiea je bila zgrajena leta 1855 in je kljub prenovam ohranila nostalgičnost in pridih bogate tradicije. Imenovana je po Higiei, boginji zdraviteljstva. Udobnost bivanja dopolnjujejo pogledi na gozdove in zdraviliški park. Tukaj boste umirili misli in obnovili dobro počutje.

Hotel je bil zgrajen v letu 1872 in je kljub več prenovam, vse do danes ohranil svojo prvotno arhitekturno obliko z značilnim lesenim okrasjem in balkoni. Hotel je s svojo lego primeren za vse, ki si želijo aktivnega oddiha v naravi. Nahaja se v neposredni bližini termalnega vrelca in zdraviliškega parka.

Zgrajen leta 1624, velja za osrednji in najstarejši objekt v zdravilišču. Že stoletja predstavlja srce zdravilišča, saj se v njem nahaja termalni vrelec z zdravilno vodo in marmorne termalne kopeli, ohranjene vse iz leta 1874.